KAYALIDERE ŞELALELERİ BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ TURU

HAKKINDA
Kdz Ereğli’ye bağlı Çaylıoğlu ve Armutlucuma arasında kalan Aşağı Kayalıdere Köyü ve Aşağı Kayalıdere Şelaleleri Devrek Ereğli Karayolunun paralelinde, Ereğli’den 45, Devrek’ten 25 KM olup, Hasbeyler, İskenderli köylerine komşu olan Aşağı Kayalıdere Köyü, Akıllı ve Yukarı Kayalıdere mahallesi olmak üzere her türlü ağaç çeşidinin bulunduğu ormanın içine kendini gizlemiş doğa bakımında zengin olan güzel bir köydür.
Hasbeyler köyü içinden Aşağı Kayalıdere tabelasını takip ederek yaklaşık 5 km sonra Şelalelerin başlangıç noktası olan Değirmen Şelalesine ulaşılıyor. Bu şelaleleden dereye girdikten sonra dere boyu gidildiğinde tüm şelaleleri görmüş oluyoruz.
Zorlu parkur yapısına sahip olan bu bölge bilen kişilerle ziyaret edilmesi daha uygun olmaktadır. Ayrıca bölgede metoroloji istasyonu bulunmakta ve bu bölge de Batı Karadeniz’in en yüksek noktalarından biri olarak tüm manzaraya hakimdir.
? NE ZAMAN ZİYARET EDİLİR?
Haziran – Kasım ayları arası ziyaret için en uygun zamanlar olmakla birlikte kış ve bahar sezonu yüksek debi ve yoğun kar nedeniyle tehlikeli olabilir.
? KONAKLAMA ALTERNATİFLERİ NEDİR?
Aşağı Kayalıdere köyü mevkisi güvenli sayılabilecek kamp alanlarına sahiptir. Aksiyon sevenler için ise doğa tüm şehveti ile siz kamp severleri kucaklamak için hazır bekliyor.
Henüz turizme açılmadığı için pansiyon bulunmayan bölge de, Hasbeyler Köyü Muhtarı misaferperliği ile ziyaretçilere yardımcı olmaktadır.
Kayalıdere şelaleleri hala el değmemiş doğası ile tüm doğaseverleri kucaklamak için beklemektedir.

 

ROTA BİLGİSİ
Kdz Ereğli-Devrek karayolunun 45km si üzerinde bulunan gidiş-geliş 90 km pedal çevirerek tamamlanabilen EDOBİS KAYALIDERE ŞELALALERİ BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ ROTASI, maksimum yüksekliği 350m olan rotanın sonunda toplam 1,283m tırmanıp inilen, bölgenin iç kesimlerine pedal çevirdikçe derelere, dağlara, o muazzam yeşilliklere doyamayacağınız ve yeni yerler keşfetmek için uzun soluklu ideal bir tur rotasıdır.
Kayalıdere Şelalelerinde doğa yürüyüşü yapıldığında gidiş-geliş 7km de tamamlanabilmektedir.

Benzer Yazılar